Vår Filosofi

Vi har en produktionsfilosofi på Primus som är centrerad kring att skapa produkter som minskar behovet av nya inköp. Ju längre en Primus-produkt håller, desto mindre blir dess klimatpåverkan. Därför är hörnstenarna i vår produktion hållbarhet och effektivitet.

EFFEKTIVITET & HÅLLBARHET

Alla våra produkter är utformade för att tåla alla typer av förhållanden, vilket säkerställer tillförlitlighet för generationer framöver. Byggda med reparation i åtanke är reservdelar lättillgängliga, vilket förlänger livslängden på varje produkt. Vi prioriterar inte bara hållbarhet utan även driftsäkerhet, vilket möjliggör snabb och effektiv matlagning samtidigt som vi minimerar miljöpåverkan. Genom att spara bränsle och resurser strävar Primus produkter efter att underlätta äventyr med minimal miljöpåverkan, vilket speglar vårt engagemang för hållbarhet och effektivitet.

innovation test lab

På Primus testlabb arbetar vårt dedikerade team av ingenjörer med en mängd olika verktyg och utrustning, vilket skapar en idealisk miljö för att designa och testa prototyper under alla typer av förhållanden. Varje produkt genomgår en rigorös serie prestandatester för att säkerställa perfektion innan den går i produktion. Vi gör inga kompromisser, och inga detaljer lämnas åt slumpen. Därför måste varje produkt genomgå inspektion av tre par händer under montering. Som sista steg tänder våra skickliga montörer alla spisar en sista gång innan de når dig. Dessa åtgärder garanterar perfektion och många års pålitlig användning för många äventyr.

material

Vi är engagerade i gediget hantverk och småskalig produktion, där vi prioriterar hållbarhet och miljövänlighet framför kostnad. Våra produkter tillverkas av noggrant utvalda material, vilket säkerställer lång livslängd även under de tuffaste förhållandena. Vi väljer material med förlängda livslängder, med målet att minimera miljöpåverkan. När det är dags att pensionera en Primus-spis ser vi till att dess material kan återanvändas eller återvinnas. Vårt mål är att designa produkter som inte bara presterar utmärkt, utan också bidrar till en mer hållbar framtid.

LÄS MER OM VÅRA MATERIAL

Innovated in Sweden - Produced in Europe 

För att säkerställa högsta kvalitet håller vi utvecklingen internt på vårt huvudkontor i Stockholm, Sverige. Från design till noggranna tester av prototyper tills de är redo för produktion. Sedan 1994 har vi vår fabrik med 30 skickliga montörer i Tartu, Estland, strategiskt belägen nära Östersjön. Denna närhet säkerställer rigorös kvalitetskontroll och hedrar Europas hantverkstradition. Från initialt koncept till slutlig produktion, återspeglar varje steg precision och hantverksskicklighet, vilket gör Primus till en ledare inom utomhusmatlagningsutrustning.

LÄS MER OM VÅR HISTORIA

DESIGNAD I SVERIGE

Res tillbaka till 1892, till en smedja i hjärtat av Stockholm. Här uppfann visionärerna F.W. Lindqvist och J.V. Svenson världens första sotfria fotogenkök. Som det första i sitt slag gav de det passande namnet Primus (som betyder 'först').

Namnet blev synonymt med pålitliga spisar och blev det främsta valet för äventyrare som gav sig ut på första bestigningar och krävande expeditioner. Från banbrytande resor till Sydpolen med Roald Amundsen 1911 till den ikoniska erövringen av Mount Everest av Tenzing Norgay och Edmund Hillary 1953, har Primus spisar lämnat sitt avtryck i historien och drivit mänsklighetens mest extrema äventyr, ett arv som lever vidare än idag!

history of firsts

Are you in the right place