5 lekar runt lägerelden

När man vandrat, utforskat och lekt utomhus hela dagen finns det inget bättre än att återvända till lägret och koppla av vid lägerelden. Att leka lekar runt elden är ett utmärkt sätt att samlas vid dagens slut och ha roligt långt efter att solen gått ner. Här är fem av våra favoritlekar som passar perfekt på campingplatsen.

Cantamos

På spanska betyder "cantamos" "vi sjunger", så värm upp stämbanden ordentligt!Låt en person välja ett ord och berätta vilket ordet är för hela gruppen. Den första personen som kommer på en sång där ordet används och som kan sjunga den rad där ordet förekommer vinner och får välja nästa ord.Om ordet till exempel är "carry" kan någon i gruppen sjunga "Carry on my wayward son" för att vinna.Det finns egentligen bara två spelregler: den person som väljer ordet måste ha en sång som innehåller det ordet i åtanke när hen väljer ord. Och för att vinna rundan måste du sjunga den specifika raden som innehåller ordet i fråga. Det här spelet blir svårare och roligare ju längre du spelar.

Berättande i grupp

Tänk det klassiska spelet ”Dungeons and Dragons”, men utan alla tärningskast.Låt en person komma på en miljö och en startpunkt för handlingen för alla i gruppen. Arbeta sedan tillsammans för att berätta historien om er resa. Låt varje person runt lägerelden lägga till en mening i tur och ordning för att föra handlingen framåt. Med gruppens kombinerade fantasi vet du aldrig vart berättelsen tar vägen! 

KATEGORIER

Låt en person välja en kategori, till exempel "blommor", "platser som börjar på 'M'" eller "kvinnliga sångare". Starta genast en rytm (genom att slå på knäna och/eller klappa händerna) och gå runt i cirkeln. Varje person måste nämna något som passar in i den valda kategorin på takten. Den som först förstör rytmen eller inte kommer på något förlorar. Ju mer kreativa ni blir med era kategorier, desto roligare blir den här leken!

Ryktet går!

Det här är ett brädspel som är lätt att ta med på camping och roligt att spela i stora grupper. Spelet är en blandning av lekarna ”Trasiga telefonen” och ”Pictionary”. Spelarna drar ett kort med ett ord eller en fras skrivet på det, sedan alternerar de med att rita bilder och skriva korta beskrivningar på spelets anteckningsblock.Om frasen på en spelares kort till exempel var "utomjordisk invasion" skulle hen rita en bild av en utomjordisk invasion och skicka den till nästa spelare. Den personen tittar på bilden (utan att veta vad den ursprungliga frasen var) och beskriver bilden i ord.I slutet kan varje spelare titta tillbaka och se exakt var missförstånden uppstod och hur långt ifrån målet slutresultatet verkligen är!

BOTTICELLI

Detta är en variant av 20 frågor, men med en utmanande twist.En person tänker på en känd person och avslöjar bara den första bokstaven i personens efternamn (om den kända personen är Abraham Lincoln blir bokstaven som avslöjas L).De andra spelarna försöker gissa den berömda personen, men de måste förtjäna rätten att ställa frågor. Detta görs genom att ställa triviafrågor till den första spelaren (den som tänker på Abraham Lincoln), och svaren på dessa frågor måste också börja med bokstaven L. Om den första spelaren inte kommer på svaret får den andra spelaren ställa en fråga om den hemliga kända personen, precis som de skulle göra i 20 frågor.Det här spelet kräver mer tid och skicklighet än 20 frågor, och det är ett utmärkt sätt att tillbringa en lugn kväll runt elden.Vi hoppas att någon av dessa lägereldslekar ger härliga minnen på din nästa campingresa.

Are you in the right place